Recension: Lego Star Wars Superstora stickersboken

Lego är när det kommer till kritan inte bara plastbitar som man kan foga samman med varandra. På senare år har sortimentet breddats med både det ena, visit this site det andra och det tredje. Som till exempel böcker med klistermärken. Och vad kan då passa bättre än att ge sig på Legos heliga graal de senaste åren – Lego Star Wars!

Av ren princip gillar jag inte klistermärken till mina Lego-set, page jag vill ha bitar med tryck istället. Men ska man ändå ha klistermärken så är det bra att ha dem så här.
Det finns sedan tidigare två mindre varianter av stickersbok med Lego Star Wars. En som tar hand om hjältarna och en som tar hand om fienderna. Här har vi allt och alla samlade på en och samma gång. Omslaget skvallrar om ”Fler än 1000 spännande stickers i färg” vilket är en sanning med lite modifikation.

Här kommer alla minifigurerna på en och samma gång...

På de 31 sidor som finns för att klistra in bilder av minifigurer och rymdskepp på är det tre till fyra olika bilder att klistra in på varje sida. Enkel matematik ger således vid handen att det handlar om drygt 100 saker att klistra in på rätt plats i boken.
Men å andra sidan…
…så finns alla dessa stickers i dubbla upplagor om man skulle klistra fel eller om något skulle gå sönder. Dessutom finns det över sexhundra andra extrastickers som man kan klistra både här och där. På golv eller i tak, på väggar eller kylskåp, på spisar eller annat som behöver pimpas upp hemmavid.

Bland hjältarna hittar vi fadern och sonen...

Boken är uppbyggd kring dubbeluppslag, allt som oftast, med rubriker som Kraften, Sith, Hjältar eller Prisjägare och alla de klassiska film- och minifigurerna finns fördelade på dessa uppslag. En del dyker upp mer än en gång, förstås, men känslan är att de allra flesta finns med på ett eller annat sätt.
Bakom de 31 sidorna att klistra in på finns sidorna med stickers. Och för att göra saker och ting lite roligare, mer komplicerade, pyssligare eller hur man nu väljer att se på det sitter naturligtvis inte klistermärkena i rätt ordning. Så det blir ett fasligt bläddrande fram och tillbaka i den vilda jakten på rätt stickers – och det är precis det som är kul och som gör att det tar lite tid att få allt på rätt plats.

...och så här ser du ut när vi letat fram rätt sticker

Är det kul då?
Ja, det är kul. Visst är det är lite tålamodskrävande att bläddra hit och dit och fram och tillbaka och jämföra om det verkligen är rätt sticker man hittat och det är lite pilligt att få allting på plats.
Men bilderna är snygga, klistermärkena relativt lätta att pilla bort och sätta tillbaka om det blir snett eller fel, de korta texterna är allt som oftast informativa även om ett lågstadiebarn kanske kan ha lite svårt med ord som Svävarcykel, Hagelstormsdroid eller Rebellernas snösvävare.
Men någon gång kanske man har nytta också av de orden i dagligt tal, vem vet.
Det här är helt klart ett bra komplement för den som gillar Lego Star Wars och vill lära sig lite mer om minifigurerna och rymdskeppen.

Så kort sagt: Jag gillar det här, trots att jag kanske inte tillhör den primära målgruppen – den här gången heller…

Psst, Leia, jag tror att något saknas här någonstans...

Byggbiten gillar: Klistermärken i den här formen
Byggbiten önskar: Fler sidor att klistra in saker på

Känner du också ett oemotståndligt sug efter att klistra lite, i så fall hittar du boken här

One comment