Recension: Minigrävlastare (42004)

Set: 42004 Mini Backhoe Loader
Tema: Technic
Bitar: 246
År: 2013

Senast jag recenserade ett gult Technic-set berättade jag att jag egentligen aldrig fallit för temat och då kanske mest för att jag gillar mer realistiska byggen. Den gången rekommenderade jag ändå ett köp. Här kommer ett set som får igång mej ännu några snäpp.

ghjgjhfgjh
En stilig grävlastare.

Grävlastaren som är huvudmodell i detta set är verkligen en lyckträff. Liten, abortion kompakt och faktiskt riktigt söt. Det finns fem ”kugghjul” att vrida på för att manövrera fordonet och att en av funktionerna är midjestyrningen gör att hela bygget känns väldigt rörligt.

khkhkhh
Här syns tre av fem saker att skruva på.

Det mesta av modellen ingår faktiskt i någon av de många mekanismerna och det ger ett mycket realistiskt intryck. Hytten är enkel men snygg och har sits och ratt. En rolig detalj är att man vrider på avgasröret för att lyfta den stora skopan .

gkggilggkj
På väg att tippa en skopa osynligt grus.

Jag gillar också att lyftarmarna för den främre skopan är bra mycket grövre än de som lyfter den mindre skopan baktill. Det ger hela ekipaget de rätta proportionerna och jag tror att det till stor del är det som gör detta förhållandevis enkla set till en riktig vinnare.

wwwwwwww
Fågel, viagra 100mg fisk eller mittemellan?

Minigrävlastaren är också rolig att bygga eftersom man kan se de olika funktionerna ta form. Det kan man inte säga om den obligatoriska alternativmodellen. Här känns det mer som att man bara staplar bit på bit till en stabbig klump som i slutänden överraskande nog har styrning och andra manövrerbara funktioner.

khkjghjggj
Bygge nummer två lyfter aldrig riktigt…

Kanske är det lite orättvist att klaga på bygge nummer två. Det är naturligtvis svårt att skapa ytterligare en perfekt modell när bitarna redan är bestämda. Att LEGO fortsätter med att ha beskrivning till flera modeller i sina set är toppen och visar att poängen är att riva och bygga nytt. Detta set rekommenderas eftersom det bjuder på perfekt form och funktionalitet samtidigt som det bevisar att Technic-set inte behöver vara stora för att innehålla en riktigt njutbar byggupplevelse.

Byggbiten gillar: Huvudmodellens proportionerliga utseende och realistiska funktionalitet.
Kunde ha gjorts bättre: Ännu en gång är jag besviken på alternativmodellen.

Setet kan köpas här.

Kommentarer stängda.