Recension: Creative Cakes (6785)

Namn: 6785 Creative Cakes
Tema: Duplo
Bitar: 55
Minifigurer: 0
År: 2012

Det har kommit flera fina DUPLO-set den senaste tiden och tidigare har vi på Byggbiten varit lite dåliga på att recensera dem. Dessutom har vi fått flera önskemål om DUPLO-recensioner till bloggen så nu har vi fått tag på ett nytt och riktigt fint set att titta närmare på. Den här gången är det Linnea och dottern Elvira som testbygger och bakar cupcakes i rosa plast!

Vem kan motstå en sådan här läcker förpackning?
Vem kan motstå en sådan här läcker förpackning?

Motivet på den stora lådan inbjuder verkligen till att rycka upp locket och börja bygga dessa härliga, stomach mumsiga cupcakes. På tal om lock så kan det användas som bricka, en både smart och användbar lösning! Den rosa färgen matchar dessutom klossarna…

Ett urval av de läckra bitarna man hittar i lådan.
Ett urval av de smarriga bitarna man hittar i lådan.

Det går att bygga cupcakes, bakelser, en komplett tårta eller ett antal mindre tårtbitar som alla ger stor variation och ett stort lekvärde. Det finns också en hel del olika färger på klossarna vilket ger fantastiska möjligheter att variera utseendet (och smakerna!) på de dignande bakelserna hur man vill.

Några smarriga byggen!
Några smarriga byggen!

Jag hade önskat att det fanns ytterligare några bitar i lådan eftersom den knappt var halvfull. Brickan användes direkt, då min dotter genast började duka upp på den. Elvira 3 år, var inte särskilt intresserad av instruktionerna, så vi kikade lite på bilderna med exempel på hur man kunde bygga och satte sedan ihop bakelserna utifrån fantasin. Hon kunde bygga det mesta själv men jag behövde hjälpa till med tårtan som var lite knepig att få ihop eftersom klossarna ska vara mellan ”tårtbottnarna” på ett speciellt sätt.

Här knåpas det för fulla muggar!
Här knåpas det för fulla muggar!

Elvira ville inte ta isär skapelserna efter att vi byggt klart utan lekte vidare med cupcakorna, bakelserna och tårtan. Det är ett gott betyg!

Byggbiten gillar: Läckra kreationer med många användningsområden/möjligheter samt en fin och användningsbar bricka!

Byggbiten saknar: Det finns plats för fyra ljus på cupkakorna men det följer bara med tre ljus i lådan.

"Här mamma, får det lov att vara en bit?"
”Här mamma, får det lov att vara en bit?”

Vill du också prova att baka?

One comment

  1. Byggare Bob

    Smarriga bakverk. Fascinerande att Duplos grova bitar kan göra sig så bra som tårtbitar =)