Recension: Friendspåsar serie 2

Set: 41020 Igelkottens gömställe
Tema: Friends
Bitar: 34
År: 2013

Set: 41021 Pudelns lilla palats
Tema: Friends
Bitar: 46
År: 2013

Set: 41022 Kaninens bur
Tema: Friends
Bitar: 37
År: 2013

Likt samlarserierna med minifigurer dyker även påsar med små Friends-byggen upp med jämna mellanrum i affärerna, pill om än inte lika ofta. Skillnaden är att här vet man vad man får utan att klämma!

En trippel nya små vänner och deras byggen
En trippel nya små vänner och deras byggen

Förra gången var det katter, cheapest ekorrar och sköldpaddor, visit nu är det igelkottar, pudlar och kaniner. Och deras små fiffiga byggen förstås. Alla får varsin liten boning och något gott att äta!

Återigen var det Friends-experten här hemma som tog över byggandet och förvandlade mig till åskådare. Jämfört med serie 1 gick det betydligt fortare att bygga påsarna och nog känns byggena något enklare den här gången även om hon samtidigt blivit mer byggvan på sistone. Den rekommenderade minimiåldern på 5 år är väl anpassad till innehållet för jag tror att vilken femåring som helst fixar att bygga dem utan hjälp av mamma och pappa.

Om jag ska försöka mig på någon form av jämförelse med serie 1 skulle jag säga att byggena är något sämre i serie 2 (förutom igelkottens gömställe) medan djuren är bättre. Och det är ett steg i rätt riktning för de små boningarna kan du alltid fixa till själv medan det är svårare att ändra på djuren…

Det är fint med rosetter!
Det är fint med rosetter!

Djuren är inte speciellt stora men kan fästas på en knopp undertill.  Och så har alla långa ögonfransar på typiskt Friends-manér vilket gillas starkt här hemma…

Igelkotten och dess gömställe är den bästa av de tre påsarna. Här får vi riktigt schyssta höstlöv i mörkröd färg plus en högaffel som först nyligen har börjat dyka upp i diverse set igen. Vi har visserligen sett igelkottar i ett par Friends-set tidigare men den här har nytt tryck! Själva bygget är mycket riktigt ett gömställe där igelkotten kan dra sig tillbaka för att sova sin vintersömn när hösten kommer.

Höjdaren i serie 2
Höjdaren i serie 2

Pudelns och dess ”palats” kommer härnäst och det har det inte lekts lika mycket med här hemma. Ja, den palatsliknande hundkojan alltså – pudeln används däremot flitigt. Pudeln har en tryckt rosett runt halsen men tyvärr går den inte hela vägen runt vilket ser lite märkligt ut. Det jag gillar med denna påse är främst de rosa och ljusblå bitarna som kan användas för att pimpa diverse egna byggen!

Småtråkigt set men bra färger och en schysst jycke!
Småtråkigt set men bra färger och en schysst jycke!

Slutligen har vi då Kaninens bur som inte är så pjåkig. Till att börja med ser den faktiskt ut som en bur. En annan bra sak är att taket går att fälla upp vilket säkert bidragit till all den lektid modellen har fått här hemma. Som AFOL är jag också nöjd med bitvalet, särskilt med de sex tegelstensbitarna och bitarna i grälla färger!

Kaninbur, morot, balansramp och kaninen såklart.
Kaninbur, morot, balansramp och kaninen såklart.

Konceptet med dessa påsar är kanon och min snart sexåriga dotter har gått all in vad gäller de små djuren och dess boningar. De är också bra som små presenter eller ”impulsset” som inte kostar skjortan. Tvärtom är de riktigt prisvärda! De nya Friends-påsarna får du inte missa. Det är de alldeles för charmiga för. Djuren och byggena är helt enkelt urgulliga!

Byggbiten diggar: små byggen i läckra färger och gedigna små presenter. Stort plus för de småfilmerna och extra aktiviteterna på LEGO:s hemsida (http://friends.lego.com/sv-se/products)!

Vill du också skaffa djur till dina LEGO-vänner?

Kommentarer stängda.