Recension: Adventskalender (41016)

Set: 41016 Adventskalender
Tema: Friends
Bitar: 213
Minifigurer: 2
År: 2013

En trevlig sak så här års är alla adventskalendrar från Lego. En gammal fin tradition som de två senaste åren kommit i tre olika inkarnationer: City, website like this Star Wars och Friends.

Idén är ju lika enkel som genialisk: Ett litet Legobygge om dagen i väntan på att tomten kommer med ett rejält set, symptoms eller fem, den tjugofjärde. Redan för femton år sedan kom den första kalendern från Lego och sen har det rullat på genom åren med både Castle, Belville, Creator och Castle.
City har, förstås, varit den vanligaste varianten genom åren även om Star Wars förmodligen varit den populäraste under de senaste tre åren.
Ifjol kom så den första adventskalendern från Friends – och det är den vi ska titta lite närmare på nu.

24 luckor att bryta sig in i - en dag i taget...
24 luckor att bryta sig in i – en dag i taget…

Nu finns det ju förstås en viss risk för att jag spoilar hela upplevelsen genom att presentera alldeles för många bilder av godsakerna.
Men hav förtröstan, jag ska försöka låta bli det.
Men nog vore det här en synnerligen tråkig recension om jag inte recenserade det jag är satt att recensera? Alltså måste jag ju skriva lite om själva innehållet bakom luckorna, som dessutom finns på bild både här och var på det där internet som är så populärt nu för tiden.

Nåväl.
Bakom en lucka gömmer sig Stephanie i en ljusblå kjol, lavendelfärgad jacka och scarf och bakom en annan gömmer sig setets andra minifigur Lily med röd kjol och vit tröja med röda älgar (!!) på. Och även om jag fortfarande har lite svårt för Friends-minifigurerna så är det värt att notera att den här duon är unik för just det här setet.
I övrigt bjuds vi på det vi alltid bjuds på i den här typen av kalendrar: Pilliga, kluriga och roliga småbyggen – men dessutom gott om relativt ovanliga bitar i ovanliga färger. Om man tillhör den Lego-skola som säger att det är okej att köpa officiella set och använda bitarna till andra byggen så måste den här typen av set vara lite av drömmen av just den anledningen.
Vill man istället bygga ihop det som byggas skall av adventskalendern kan man till exempel se fram emot både en julgran, en släde, en julklapp, en bänk och en hel del annat smått och gott.
Dessutom får man en ekorre och en snögubbe. Bara en sån sak. Eller två.

Två minifigurer, en julgran och Piff eller Puff...
Två minifigurer, en julgran och Piff eller Puff…

Söker man efter stora, svulstiga och svåra byggen så är det här helt fel set att köpa. Söker man däremot efter ett Legoset som räcker länge, som visar prov på både klurigheter och roliga byggtekniker då är man helt rätt med en adventskalender.
Dessutom är den helt perfekt för den som längtar efter jul.
Plus att den är långt nyttigare än en chokladkalender.

Vill du också ha något att göra hela december i väntan på julafton:
Är det Friends som är grejen? Gillar du City bättre? Eller är du helt enkelt ett fan av Star Wars?

Kommentarer stängda.