Recension: Nindroid MechDragon (70725)

Set: 70725 Nindroid MechDragon
Tema: NinjaGo
Bitar: 691
Minifigurer: 5
År: 2014

Vi har redan tittat till årets nya NinajGo-set, unhealthy men eftersom de faktiskt är tillbaka i stor stil så ser vi till att fylla på med ytterligare en titt. Och den här gången har vi kommit fram till ett riktigt monster!

Vid en första anblick så är det här inte något speciellt snyggt bygge och jag kan förstå den som väljer bort det redan när man ser kartongen. Kombinationen av svart, lila och grått har till exempel inte direkt gått till historien som någon lyckad variant när vi pratar fotbollströjor. Ja, jag menar Liverpools reservställ och då håller jag ändå på Liverpool!!
Men lika lite som man ska döma fotbollsspelare efter sina tröjor, hundar efter hår och böcker efter omslag ska man döma Legomodeller efter färg. För det här är ett kul set. Både att bygga och att leka med.

Den så kallade hela härligheten!
Den så kallade hela härligheten!

Hela den här storyn kring NinjaGo har gått och blivit lite rörig på slutet, om ni frågar mig. För nu är ninjornas ädle ledare, Sensei Wu, nämligen ond och Garmadon, som väl var en riktig elaking förut, är sensei och således god. Det var enklare förr, det är bara det jag säger.
Det som däremot är bra nu är minifigurerna som sådana. Vi får fem stycken här, förutom ovan nämnda duo får vi unge Lloyd (a.k.a. Den gröna ninjan), General Kryptor och en Nindroid Warrior. Bra uppställ med tre onda och två goda, och i vanlig ordning snyggt tryck både fram och bak.
Och bortsett från Kryptor så är alla minifigs unika för just detta set. Det är sånt vi gillar!

Ond, ondare, ondast. Och två godingar!
Ond, ondare, ondast. Och två godingar!

Vad får vi mer då?
Jo, vi får oss en bil! Enligt beskrivningar jag läst är det Nyas bil, vilket är märkligt eftersom Nya alltså inte är med i det här setet. I vilket fall är det här den goda sidans fordon, det som Lloyd och Garmadon använder sig av när de lagt beslag på setets ”Techno-blade” och ska fly från den onda sidans drake.
Bilen som sådan är kanske inget avancerat bygge, men har ändå ett par detaljer som gör den rolig. Färgskalan i svart och grått med lite gulddetaljer fungerar alltid. Dessutom är den rätt välbestyckad med sprättmissiler och annat.

En bil, en bil, mitt ninjadöme för en bil!
En bil, en bil, mitt ninjadöme för en bil!

Sen har vi då dramats huvudnummer: Draken!
Eller som vi säger i branschen, som Percy Nilegaard skulle sagt: The Nindroid MechDragon! Alltså den där lilasvartagrå skapelsen som vi redan berört. Det är en rejäl doning och det finns gott om saker att skruva på och sprätta med. Till exempel finns det en liten bur att stänga in Lloyd i när han varit olydig. Något som ondingarna av förklarliga skäl tycker att han är mest hela tiden.
Däremot finns det faktiskt inte sprättmissiler, men det finns annat: En svans att svänga med, roterande sågklingor på vingarna och en anfallsarsenal som skulle göra Arsene Wenger grön av avund.
Gott om lekpotential helt enkelt.

Come play with me!
Come play with me!

Dessutom kan man, med ett par tre rätt enkla handgrepp, resa draken upp på bakbenen! Och det är nog nästan en häftigare detalj än alla raketer och sågklingor, missiler och robotar. För den ger ett minst sagt mäktigt intryck!

Stand up and fight...
Stand up and fight…

Så för att knyta ihop säcken: Ett bra set med snygga minifigurer, en skön liten bil, en ball drake och väldigt mycket lekglädje!!

Känner du också ett trängande behov efter en Legodrake?
Klicka då här!

One comment

  1. Pingback: Recension: Destruktoid (70726) | Byggbiten