Recension: Olivias glasscykel (41030)

Set: 41030 Olivias glasscykel
Tema: Friends
Bitar: 98 (plus gott om extrabitar!)
Minifigurer: 1
År: 2014

Då var semestern slut och hösten lurpassar bakom knuten. Men jag vill hålla tag i den sköna sommarkänslan ett tag till och vad kan då vara bättre än glass? Närmare bestämt Olivias härliga glassvagn!

Jag måste erkänna att jag inte byggt särskilt många Friendsset på egen hand eftersom dottern alltid lägger beslag på dem, viagra dosage men några har det blivit och oftast har de varit riktigt roliga. Det här setet tyckte jag såg fint ut och smög därför undan det för att få bygga själv – sån är jag.

Glassvagnen är ett av många mindre set i temat men trots den lilla kartongen får man med ett både stort och bra urval av bitar. Det är inte den vanliga färgexplosionen bland bitarna som jag är van vid när det gäller Friends men några grälla bitar får vi med!

98 bitar glass och sommarmys!
98 bitar glass och sommarmys!

Som vanligt med Friends följer det med små lekvänliga minibyggen som höjer detaljrikedomen i Heartlake City. Fontänen (där man kan slänga medföljande guld- och silvermynt) är ett skönt bygge smyckat med gula blommor. Förutom den fina bottenplattan gillas också skålen.

En smart skål och vattensprutt gör detta till ett bra litet bygge.
En smart skål och vattensprutt gör detta till ett bra litet bygge.

Postlådan är däremot ett tämligen poänglöst minibygge utan någon fyndig bygglösning. Det är en låda som gör sitt jobb – varken mer eller mindre. De röda bitarna har jag heller ingen användning för på annat håll så tummen ner för denna. Nåja, prescription det följer åtminstone med ett brev att posta…

En mindre lyckad postlåda i en dito färg.
En mindre lyckad postlåda i en dito färg.

Bänkarna och bordet där man kan sitta och njuta av sin glass har målats i en härlig lila färg som gör sig bra tillsammans med de nougatfärgade benen (som består av hela åtta bitar!). Ryggstöden är byggda med steglösa gångjärn så man kan ställa in vinkeln precis som man vill!

Härliga färger!
Härliga färger!

Glassvagnen kopplas ihop med knoppen fram på cykeln där man normalt fäster lyset. Konstruktionen är förvånansvärt stabil och om Olivia vill kan hon enkelt koppla loss vagnen och parkera den på ett bra ställe där det passerar mycket kunder. Själva kopplingen mellan vagn och cykel kan flyttas i höjdled så att vagnens stöd inte tar i backen vid färd.

Två pinnglassar förvaras i frysen och det följer dessutom med en chokladtopp och en jordgubbstopp till de strutar som sitter fästa på vagnens sida. Frysfacket öppnas i längdriktningen vilket kan anas i recensionens första bild. Till sist har glasskylten på stolpen tryck och inte klistermärke vilket i vanlig ordning får tummen upp från oss.

hlkjh
Det är svårt att inte charmas av Olivias glasscykel!
Generöst med extrabitar!
Generöst med extrabitar!

Friends är ett jätteroligt tema att bygga även för byggare som gillar mer traditionella teman som City, here Borg och licensierade filmteman. Om du har möjlighet borde du prova att bygga några av de mindre seten – jag vill i så fall särskilt rekommendera de påsar med djur som finns ute till Friends. Vi har recenserat några av dem här på bloggen men om jag inte har räknat fel finns det åtminstone 15 olika att välja på!

Mina två nästa set kommer båda ha vintertema men där slutar likheterna. Det ena hör hemma för länge sedan i en galax långt, långt borta medan det andra är betydligt närmare både sett till tid och geografi!

Byggbiten gillar: den höga mysfaktorn, inga klistermärken och extrabitarna!

Gör om, gör rätt: postlådan känns inte det minsta Friends!

 

Kommentarer stängda.