Kärleksbombningen: LEGO-store Berlin

Vi på Byggbiten är djupt förälskade i LEGO:s egna affärer. Om du befinner dig i Berlin rekommenderar Byggbiten att du klämmer i dig en smaskig currywurst, besöker Branderburger Tor och Checkpoint Charlie, köper god tysk choklad och promenerar längs Under den Linden. Sedan är det dags att ta sig till Tauentzienstraße på stuberten!

I veckan gjorde jag mitt livs första besök i Berlin och naturligtvis var ett besök i huvudstadens LEGO-store inplanerad – självklart vill man inte missa affären där 3,32 miljoner tyskar köper sitt LEGO! Hoppa på tunnelbanelinje U2 och susa iväg till stationen Berlin Zoologischer Garten. Fortsätt bort till Tauentzienstraße så hittar du butiken på höger sida en bit ner längs gatan. Generösa öppettider gör att du kan titta in så sent som till kl 20.00 men tänk på att avsätta gott om tid för det är mycket att titta på!

kg
Liten ingång till en stor affär!

Låt dig inte luras av den lilla framsidan – affären har tre våningar fullproppade med LEGO. Mellan hyllorna trängs montrar med proffsiga byggen signerade diverse lokala byggare. Här och var står en officiell modell till beskådan, till exempel det senaste modulhuset Detective’s Office med sina tre våningar separerade så man kan få sig en ordentlig titt på såväl fasad som inredning.

10246 Detective's Office
10246 Detective’s Office

Hyllorna är fullsmockade med LEGO-set av alla slag, rakt och snyggt uppställda efter tema på prydligt tyskt vis. Här kan man hitta många av de större och exklusiva askarna som inte finns i de vanliga leksaksaffärerna som till exempel Dödsstjärnan, Sandcrawlern och Simpsonshuset. Det är synd att resväskan inte är större för många set har betydligt bättre pris här än hemma i Sverige.

jkvghk
Plats för fribygge – jag slängde snabbt ihop en Woody innan jag fortsatte upp till tredje våningen.

LEGO Ideas har fått flera fina set på sistone och jag kunde inte motstå Ghostbusters och deras läckra bil Ecto-1. Höjdaren Exo-suit fanns kvar trots att den inte säljs på LEGO:s hemsida längre. Priset var det heller inget fel på, endast 35 euro!

En logga eller två för varje generation!
LEGO:s loggor genom tiderna

Pick-a-brick-väggen där man köper LEGO likt lördagsgodis hade ett bra och varierat utbud. För min egen del blev det en stor bytta 2×2 lbg tiles för ett planerat bygge men det fanns en hel del annat vid sidan av de vanliga bitarna. Det blev ytterligare en handfull set av varierande storlek men det roligaste köpet var den klassiska LEGO-muggen uppskalad till att rymma ca 3 dl – perfekt för grabben att dricka choklad ur!

Kort och gott är detta en fantastisk butik och Byggbiten kan inte låta bli att släppa en bomblast med kärlek över den. Missa den inte!

Hier
Välkommen till LEGO-store Berlin!

 

Kommentarer stängda.