Recension: Geonosiansk kanon (9491)

Set: 9491 Geonosian Cannon
Tema: Star Wars
Bitar: 132
Minifigurer: 4
År: 2012

Något man inte så ofta tänker på är att utformningen av en legomodell även påverkas av hur den sedan tar sig ut på bild och hur väl det går att få till en lockande förpackning. Detta set är ett exempel där de inte riktigt lyckats få till det. Efter att ha sett kartong och andra halvtråkiga bilder blev jag glatt överraskad av innehållet.

Att de flesta bilderna fokuserar på ”sprättmissiler” och andra lekfunktioner kanske beror på att detta set är baserat på ett avsnitt ur den animerade TV-serien ”The Clone Wars”. Jag följer serien med stort intresse, website men jag har noterat att många andra som är Star Wars-fantaster av den gamla sorten ser det som barn-TV och undviker den helt.

-"Vem var det som sköt"!

Zombie?

Avsnittet ”Brain Invaders” handlar om hur något som liknar en zombie-epedemi orsakas av att maskar kryper in i huvudet och tar över kommandot. Detta set, viagra 100mg som enligt min mening är riktigt bra, innehåller två Geonosianer varav en blivit en ”zombie”. De andra figurerna är ett Klonbefäl samt Barriss Offee, som är Jedi-riddaren Luminaras lärling i serien.

Ruskiga insektsfilurer

Imponerande flygfän.

Alla dessa minifigurer är mycket välgjorda. Genosianernas huvud är nu mer insektslika än de som släpptes i samband med filmen ”Attack of the Clones”.  Men det bästa är nog att dessa figurer har genomskinliga vingar och guldfärgade detaljer i trycket på mage, ben och rygg. Även klonen har unikt tryck på både över- och underdel. Barriss Offee har fin blå huva och mantel. Fyra riktigt bra figurer med andra ord.

Påkostat tryck på mage, ben och rygg.

Själva kanonen, som på kartongbilden mest ser ut att vara en brun klump, visar sig också vara bättre än väntat. Visst den har de ökända ”sprättmissilerna”, men i övrigt har kanonen en rätt så trevlig design och är rolig att bygga. Färgschemat är mycket bra med två bruna nyanser och detaljer i grått och svart.

Finfina bitar.

-"Kanon"!

Byggandet är snabbt över, men det jag genast slås av hur nästan varenda bit är ett välkommet tillskott i min samling. Med bl.a. två stora parabol-diskar i respektive brun nyans blir det ett givet ”parts pack” för den som bygger mycket ”Steam Punk” eller ”Science Fiction”.

Sammanfattning.

En trevlig byggupplevelse med ett ”Clone Wars”-set som inte ser mycket ut för världen, men som innehåller bra figurer och användbara bitar. Intressant också med ett set med mindre kända sidokaraktärer, hämtade från ett specifikt avsnitt. Sådant skulle jag gärna se mer av från de äldre filmerna.

Bitfest.

Byggbiten gillar: Minifigurer och färgschema.
Kunde ha gjorts bättre: Den anonyma förpackningen.

Setet kan köpas till specialpris här.

Kommentarer stängda.