Recension: Ferrari F40 (10248)

Set: 10248
Tema: Creator
Bitar: 1158
Minifigurer: 0
År: 2016

Jag har aldrig varit typen som haft våta drömmar om snabba och coola bilar. Men en sak vet jag och det är att Ferrari är coola och att de ska vara röda.
Och att det här setet är en våt dröm i Legoform!

Eftersom det här setet är ”based on a true story” som det heter i filmvärlden så får vi väl helt enkelt börja med att visa upp originalet, som ser ut så här:

Referensbild...
Referensbild…

Och jämföra det med Legoversionen, som ser ut så här:

...och referensbild!
…och referensbild!

Och jodå, nog har de fångat de smäckra linjerna riktigt bra. Att det blir lite kantigare här och lite bulligare där får man väl ändå acceptera, Lego har sina inneboende restriktioner och det är exakt det som är utmaningen och charmen med det.

Så långt komna måste vi alltså sägas vara nöjda med vår coolaste sportbil bland coola sportbilar. Vän av ordning har dock noterat att det här är ett Creator-set och att sådana brukar bjuda till med 3-i-1. Så dock inte detta set, å andra sidan kan jag känna att det är fullt tillräckligt med att bara kunna bygga en modell med tanke på modellen man kan bygga och dessutom ingår det här setet i den serie som har tillnamnet Expert och där är det legio att bara kunna bygga en variant.
Om man nu inte känner sig på humör att freebase’a bäst man vill. För det har man alltid rätt att göra.

Poetry in motion...
Poetry in motion…

Så vi har alltså en snygg röd Ferrari. Men vad har vi mer?
Jo, vi har förstås ett roligt och utmanande bygge. Creator är, som alla som följer bloggen vet, en favorit för undertecknad. För mig är Creator själva grundbulten för allt vad Lego står för, inte minst med de vanliga 3-i-1-seten. I det här fallet vägs dock ”bara en modell och inte tre” upp av den där taggen som säger Expert på kartongen. Den utlovar ju nämligen ett lite mer avancerat bygge än vanligt. Fler roliga lösningar och nya idéer hur man kan bygga egna modeller sen.

Öppna din dörr...
Öppna din dörr…

För även om det inte är lika avancerat som ett Technic-bygge där man kan styra och ställa med det mesta med rattar och spakar och kugghjul så finns det ändå ett och annat att leka med också här.
Naturligtvis kan man öppna dörrarna i bästa Tommy Nilsson-stil och om inte annat blotta en snygg ratt med Ferrari-märke på och dessutom riktigt läckra och smäckra säten. Elegant, precis som det ska vara i en bil i den här prisklassen, som Christer Glenning skulle ha sagt.

Motor, motor på bilen där, säg vem som snabbast i världen är...
Motor, motor på bilen där, säg vem som snabbast i världen är…

Dessutom kan man öppna bakluckan och titta in på motorn och konstatera att:
Shit, den sitter ju bak, det gör den inte på Saaben hemma.
Och:
Yeah, snyggt!!
Kreatvit, snyggt och en rolig detalj, så klart.

Öppna både fram och bak...
Öppna både fram och bak…

Men inte nog med att man kan öppna bakluckan. Man kan förstås öppna motorhuven också. Eller ja, det kanske kallas något annat när motorn sitter bak?
Dessutom kan man, om man verkligen vill, med ett ganska enkelt handgrepp plocka bort taket och göra om den till en cab. Och vem skulle inte vilja köra nedcabbad Ferrari i dessa sommartider?
Ja, om inte annat så kan ju vi 70-talister göra det och minnas tillbaka till det här:

Jag tyckte väl att jag sett den här bilen någonstans förut...
Jag tyckte väl att jag sett den här bilen någonstans förut…

Så… om det inte redan framgått med all önskvärd tydlighet: Jag älskar det här setet!
Och Christer Glenning gör också tummen upp och ger den fem rattar i betyg.

Sugen på en egen Ferrari?!?
Klicka då här: här!

Kommentarer stängda.