Ett år med Lego – IX

Här om året snottade jag ju ihop en fotbollsplan som kanske inte direkt nådde internationell ryktbarhet, men som jag i alla fall var nöjd med och som kopierades av andra – och det är väl ett bevis om något på att man lyckats. Sen har jag totat ihop lite friidrottsbanor och annat skoj i större och mindre skala. Och för ett par dagar sedan spelade jag Wii ihop med min son.

För det mesta spelar vi Mario Kart eller möjligen bowling på Wii, men den här gången gav vi oss i kast med en tennismatch och någonstans långt bak i skallen började en gammal idé om en liten snottad tennisplan i Lego vakna igen.
Snottad, tänker kanske ni nu? Jo, det är den försvenskade varianten av SNOT för Studs Not On Top, alltså där man inte ser några knoppar alls på Legobitarna man bygger med, antingen genom ett överflöd av tiles eller att man helt enkelt lägger bitarna på kant.
Men nog om Legotekniska termer. En tennisplan blev det och eftersom Wimbledon (tävlingen alltså, även om jag gillar filmen också…) alltid legat mig varmt om hjärtat så fick det bli en gräsplan. Gräs är ju ett snabbt underlag och somliga tennisspelare har ju, genom åren, haft en märklig förkärlek för både gräs och vita linjer.
En sann tennisexpert kan säkert klaga på måtten på planen som sådan, och det skulle jag också göra om jag orkade, men å andra sidan är det svårt att göra den skalenlig om linjerna ska synas. Man fattar vad det är i alla fall. Så nu saknas väl bara att bygga tre banor till för att skapa en Grand Slam.

"I say, anyone for tennis?"
”I say, anyone for tennis?”

Och apropå Grand Slam så fanns det ju faktiskt en tid när svenskar vann sådana, en del till och med i ohemul mängd mest hela tiden. Så jag byggde den här för ett par år sedan och eftersom den gav sjukt snålt med likes på både Facebook, Instagram och Twitter så delar jag den här också – av den enkla anledningen att jag är väldigt nöjd med den.

Game, set and match Borg!
Game, set and match Borg!

Och när vi ändå är inne på temat tennis så har ju faktiskt Lego gett oss inte mindre än både en, två och tre tennisspelande minifigurer genom åren. Redan i serie 3 dök den första upp, en tjej i moderiktig kjol och med vitt racket:

En liten...
En liten…

Serie 7 gav oss sedan en mixed partner till henne med pannband och härligt ostyrigt hår. Och blått racket.

...två små...
…två små…

Och medan det vankades OS i London 2012 fick en av nio Team GB-figurer också spela tennis, kanske starkt inspirerade av britternas egen superstjärna Andy Murray – även om den här gentlemannen kanske mer påminner om gamle Fred Perry.

...tre små tennisspelare!
…tre små tennisspelare!

Så den som känner för att bygga en riktigt rejäl tennis-MOC framöver behöver i alla fall inte vara minifigurlös, det här var i alla fall mitt bidrag till lite tennisinspiration.

Kommentarer stängda.