Ett år med Lego – X

Jag förmodar att ingen som är född på 1980-talet eller senare skulle hålla med mig, men det gör ju inte att jag har fel för det. För så här är det: Världens bästa dataspel är Tetris. Punkt och slut. End of discussion.

För hur man än vrider och vänder på det så är Tetris helt genialt i all sin enkelhet. Det tar väl ungefär fem sekunder att fatta hur det går till och man kan spela det på olika sätt i all evinnerlighet. Och det har jag väl typ gjort.
Vi på Byggbiten har ju tidigare berättat att vi inte alltid är först med det allra senaste, så när jag skaffade mig ett GameBoy Color så sent som 1999 var det väl så pass sent att alla andra redan gått vidare till andra typer av spel. Men eftersom jag kände han som sålde konsolen till mig så kastade han med Tetris helt gratis till den. Och det finns väl inget spel jag spelat mer på den, trots Super Mario, golf, tennis, friidrottsspel och andra roligheter.

Så Tetris tröttnar man aldrig på – 100 000 poäng och man får raketen att lyfta och drar man sig över 200 000 får man en rymdfärja. Själv har jag presterat lite drygt 360 000 i Tetris på min gamla GameBoy Color.
Detta dock utan att få höra Kalinka medan jag spelar efter en liten incident med en halvårsgammal son som en gång dreglade rakt in i högtalaren på den. Å andra sidan kom samma son drygt tio år senare med förslaget att man nog kan stoppa i ett par hörlurar i uttaget anpassat för dessa – och vips så fick man ljud igen. Skönt när barnen ser till att ordna upp det de ställt till med.

Nåväl, nog om detta.
För nog finns det få saker som passar så fantastiskt bra att bygga i Lego som just Tetris. Dock ger en googling vid handen att det tycks vara ett relativt sällsynt tema för MOC:s. Något jag således kände mig svårt tvingad att ändra på. Så jag tog en basplatta på 48×48 studs och började skapa min egen version av det klassiska spelet, inte som någon direkt kopia, även om jag försökt få färgerna något så när rätt på de olika byggstenarna, utan mer som en hyllning.
Så det blev så här när alla bitar fallit på plats.

Så skönt när den där långa kommer...
Så skönt när den där långa kommer…

Kommentarer stängda.