Ett år med Lego – XIII

På nästan hela jordklotet, ungefär sju länder, vet man att ishockey är en av världens största idrotter. Och nu när det faktiskt äntligen dragit ihop sig till slutspel i det som kallas SHL men som vi gamla gubbar benämner Elitserien kan det ju vara lite på sin plats att prata hockey här på bloggen.

För över ett år sedan började jag nämligen skissa i LDD på en hockeyrink i något slags microskala. Tanken var väl egentligen att se hur liten jag kunde bygga den och ändå få med linjer av olika färger, målburar, tekningscirklar och sånt där. Sen blev den liggande i datorn medan vinter blev både vår, sommar, höst och vinter igen. Men så för ett par veckor sedan fick jag tummen ur och byggde upp den IRL som man säger.
Ja, efter att jag köpt till ett par saknade bitar på Bricklink först. Förstås.
Smått chockad över min egen genialitet, nåja, fick jag dessutom ihop den i verklig plast. Det som däremot stör mig lite och som är typ omöjligt att göra något åt med de bitar som finns att tillgå idag är att tekningspunkterna i cirklarna inte ligger exakt i mitten. Men lite får man offra för konsten när man går lös i Legolådan.
Så nu återstår bara att kasta ihop läktare och bygga en riktig hall som ser ut som någon i närheten och sen göra sig en hacka på att sälja den till någon trogen supporter. Eller nåt.

H-O-C-K-E-Y...
H-O-C-K-E-Y…

Lego själva har ju också en kort, och ganska misslyckad, kärlekshistoria med ishockey. Kanske kan bero på sportens storlek i ett internationellt perspektiv i och för sig. Men för ett par år sedan begåvades vi alla fall med en samlarfigur…

Hockeyhjälte från 2011
Hockeyhjälte från 2011

…och åren 2003 och 2004, medan en annan befann sig mitt i sina dark ages så flörtades det dessutom hej vilt med NHL.
Tyvärr var många av seten mer eller mindre väldigt konstiga och det blev ingen direkt succé. Över huvud taget är det väl så, rent historiskt sett, att Lego och sport inte varit någon helt lyckad kombination – något som undertecknad förstås tycker är lite trist eftersom jag mer än gärna skulle se en och annan gammal olympisk arena som officiellt Architecture-set hemma i hyllan.
Men det är väl inte värre än att man får bygga dem själv istället, misstänker jag.

NHL-Lego anno 2004
NHL-Lego anno 2004

Kommentarer stängda.