Recension: Bounty Hunter Speeder Bike Battle Pack (75167)

Set: 75167 Bounty Hunter Speeder Bike Battle Pack
Tema: Star Wars
Bitar: 125
Minifigurer: 4
År: 2017

Bounty Hunters. We don’t need that scum.

- Admiral Piett, The Empire Strikes Back

När man inte ville leka med mesiga rebeller eller det klichéartade imperiet kan man plocka fram Star Warsuniversumets tredje fraktion Fringe. Hit hör bland annat de coola prisjägarna!

Högklassiskt battlepack!
Högklassiskt battlepack!

Star Wars så kallade Battlepacks har hängt med länge nu och är ett utmärkt kryphål för LEGO att släppa fyra stycken högklassiga figurer i ett litet set. Enligt licensen med Disney får de inte släppa enbart figurer utan de måste ingå i ett lekset med ett bygga. Voilá och battlepacken gjorde entré.

Dessa askar består av fyra minifigurer och ett pliktskyldigt bygge av varierande kvalitet. Krutet läggs på minifigurerna och i Bounty Hunter Speeder Bike Battle Pack har man lyckats över förväntan med en karaktär som aldrig släppts i LEGO tidigare, två förbättrade versioner av tidigare figurer samt ytterligare en som endast dykt upp i ett set tidigare.

Bossk
Bossk

Bossk är den reptilliknande prisjägaren i gul flygdräkt. Han har dykt upp i ett par set tidigare, men har då haft huvud och händer i Sand green. Visserligen en trevlig färg, men den betydligt nyare Olive green klär honom så mycket bättre. Flygdräkten är härligt detaljerad men de bästa detaljen är de tryckta klorna på fötterna. Precis som i filmen är han nämligen barfota!

4-LOM
4-LOM

Bossk är grym men setets riktiga boss är 4-LOM som äntligen släppts som minifigur! När jag var liten och lekte med Kenners figurer var han min favorit bland prisjägarna eftersom han var så cool i sin beige skinnrock. Då trodde jag han var en slags humanoid insektsvarelse, men detta var inte helt korrekt. Eller för att vara mer precis, det var alldeles fel. Han är förstås en droid.

Denna udda figur har ett metallgrått huvud med stora insektsögon och perfekt återgivna facetter. Även torso och ben är små mästerverk med kablage, smuts och spridda rostfläckar på den i övrigt mörkt pärlgrå fonden. Jädrars vad snygg den är.

Dengar
Dengar

Dengar har vi sett i flera tidigare inkarnationer, lustigt nog med tre olika huvudbonader. I filmen har han lindor runt huvudet och för den första figuren löstes dessa genom att han fick en vit ninjahuva på skallen. Ni hör ju själva hur det låter, men andra försöket blev desto bättre. Den gången tryckte man bandagen direkt på huvudet och kompletterade med en vit mössa. Numera har han ännu ett nytt huvud samt bandagen ovanpå från den klumpiga minifiguren i serie 15. Notera också hans bitbyggda ryggsäck! Just den här figuren är inte exklusiv för setet då den finns i ett set från förra året, men eftersom jag inte har det setet fick jag hela fyra nya figurer i lådan.

IG-88
IG-88

Detta eftersom även IG-88 är ny. Den påminner mycket om den tidigare versionen men har lite andra detaljer på huvudet. Gott så. Det simpla men geniala bygget av huvudet gör att den gamle droiden blir resligare än din vanliga minifigur – så klart ett välkommet inslag bland övriga figurer. På bilden syns också IG-88:s ryggdon för att bära hans stora lasergevär. Idén är god men det ser aningen knepigt ut eftersom puffran hamnar för långt ut från ryggen. Men det är också det enda jag kan klaga på i hans fall.

Förvånansvärt stor och en bra samling bitar
Förvånansvärt stor och en bra samling bitar

Avslutningsvis har vi svävarfordonet. Vi kan alla vara överens om att det inte är anledningen till att man köper setet. Ett visst lekvärde har den förstås, men liknande hopkok klarar jag mig som AFOL utan. Man får åtminstone ett förvånansvärt stort antal roliga och användbara bitar!

Tråkiga sprättblasters
Sprättblasters

Så vad tycker vi om setet då?

Stora plus: Fyra fantastiska minifigurer med snygga tryck, allt till ett mycket fördelaktigt pris.

Byggbiten saknar: De klassiska blasterpistolerna. Sprättblastrarna är säkert kul att leka med men de gamla puffrorna är så mycket snyggare!

Kommentarer stängda.