LEGO Juniors

LEGO Juniors – från stort till smått!

Ett av de mest spännande ögonblicken för varje LEGO-byggare är när man överger de stora och trygga DUPLO-klossarna och växlar över till vanligt LEGO och alla de möjligheter det ger. Men visste du att det finns en serie set riktad mot små barn som är redo att ta klivet över till de mindre bitarna? Well, LEGO got your six…

Serien heter Juniors och med taglinen Easy to build utgör den en perfekt övergång mellan det större Duplot och det för många mer spännande smålegot. Seten har funnits några år nu, men trots det vill vi på Byggbiten slå ett slag för serien vars set är perfekta julklappar för blivande stora smålegobyggare!

Rekommenderad ålder för alla seten förutom de allra största är 4-7 år, men en driven 3-åring som bokstavligen inte har smak för LEGO kan mycket väl klara de mindre byggena i serien med vägledning från en vuxen eller ett äldre syskon.

Målet med Juniors är förstås att erbjuda enklare byggen med de mindre bitarna. Beskrivningarna ska vara lätta att följa och man undviker onödiga klistermärken som ska fästas på bitarna.

Bärgarns skrotupplag
Bärgarns skrotupplag

Setet Bärgarns skrotupplag är ett nytt litet bygge baserat på Pixars film Cars 3. Just Bärgarn är en favorit hos många barn (och vuxna) med sin sköna stil och dumsnälla personlighet. Bärgarn har samma design och mått som de tidigare bilarna i serien, så har man sådana hemma kommer han smälta in fint i samlingen.

Läcker design
Läcker design

Han bor på ett skrotupplag i utkanten av staden Kylarköping. Då detta är ett enkelt set på blott 62 bitar följer inte hans skjul med utan själva skrotupplaget består av en samling bildelar i en låda, en lyftkran och en finfin skylt.

Knivig lyftkran
Knivig lyftkran

Kranen har god rörlighet och är byggt av relativt få bitar, men en mindre byggare kommer få problem att trycka ihop de olika segmenten. Det är ganska så trögt och klicka i både leder och kroken så man får vara beredd att rycka in och hjälpa till.

Kolla in alla set i serien hos Klossbutiken!

Byggbiten gillar: att LEGO tänker på att säkra återväxten av byggare!

Kommentarer stängda.