Julklappstipset: LEGO pysselböcker

LEGO handlar inte bara om att bygga med bitar. Här kommer ett nytt och lite annorlunda julklappstips – LEGO pysselböcker!

Byggbiten har lagom till jul läst och pysslat sig igenom två böcker på superhjältetemat, närmare bestäm Batman. Böckerna är på 32 sidor och tillverkade av tjockt högkvalitativt pappar. Den första delen består av vältecknade serier följt av varierat pyssel av olika slag. Och givetvis, längst bak finns lösningar till alla klurigheter!

Fint julklapptips till den Batmanfrälste!
Fint julklapptips till den Batmanfrälste!

Den första är titulerad Den mörka riddaren kommer. I berättelsen försöker Jokern ta över Gotham City med hjälp av sitt gäng och försöker lura Batman i en fälla riggad på Jokerns födelsedagskalas. Men allt går inte som Jokern tänkt sig då även Superman blandar sig i leken…

Hög kvalitet
Hög kvalitet
Vältecknade och underhållande serier
Vältecknade och underhållande serier

Välkommen till Gotham City är mer fokuserad på olika gåtor och pyssel än på serier. Den är både vältecknad och klurig så här finns det aktiviteter som räcker hela julafton.

Gott om knep och knåp med varierande svårighetsgrad
Gott om knep och knåp med varierande svårighetsgrad

Som om inte pysslena vore nog så följer det också med en LEGO-figur till varje bok. Dels en Batman, men framför allt en fullständigt fantastisk version av Pingvinen, komplett med halskrage, paraply och hög hatt. Nog för att jag gillar Batman, men var så säker på att dessa accesoarer kommer leta sig in i mina egna byggen!

Vem är din favorit?
Två välklädda herrar på Nobeldagen!

Om man vill passa på att komplettera böckerna med ytterligare figurer på superhjältetemat finns det gott om unika figurer att välja på. Här visar vi två roliga exempel på lite mer (för oss i Sverige) okända figurer på temat.

XX och YY
Cosmic Boy och Nightwing

Cosmic Boy är lite av en doldis i superhjältepanteonet, men hans superkraft är det inget fel på – han kan påverka sin omgivning genom att generera kraftiga magnetfält. Han var huvudperson i sin alldeles egna miniserie under 80-talet, men har sedan dess mest fört en tynande tillvaro i bakgrunden. Den som kan sitt superhjältetema vet dock att han spelade en viktig roll i skapandet av The Super Hero Legion, en organisation som han också ledde. Superkul att han dyker upp i LEGO trots sin status pensionerad hjälte!

Om det är ett hårt liv att vara superhjälte, hur är det inte då att vara sidekick? Medan hjälten får all ära får du göra grovgörat. Och om man dessutom hänger med en av världens mest kända superhjältar? Enkelt, du säger upp dig och blir… Nightwing!

Nightwing, eller Dick Grayson som han egentligen heter, började sin brottsbekämpande bana som Batmans sidekick Robin. Efter att ha gått i skola hos den ensamme och dystre Batman valde han dock att gå sin egen väg som den akrobatiske Nightwing. Och till alla samlares glädje är det just som Nightwing som han gestaltas i påsen.

Vi på Byggbiten gillar det mesta som kretsar runt LEGO och dessa pysselböcker och extra minifigurer är inget undantag. Är du också sugen på att ge bort en pysselbok i julklapp? Kolla in utbudet här!

 

Kommentarer stängda.